
مصاحبه اختصاصی رسانه هشت پرس با دکتر مجید دوست علی
در حاشیه مراسم تاسوعای حسینی مطابق با برنامه هرسال موفق به دیدار مجید دوست علی مدیر برجسته استانی و ذاکر ثابت دهه محرم هیات بیت الله الحرام شدیم این گفت و گو را از دست ندهید .
دوست علی همچنان دوست داشتنی
اگر کاری برای کرمان از دستم برآمده دریغ نکردم.
گفتگوی اختصاصی هشت پرس با دکتر مجید دوستعلی چهره ومدیر مردمی کرمان در پایتخت
دبیرهیئت دولت جمهوری اسلامی ، مشاور رئیس جمهور ، قائم مقام وزیر تعاون کار وامور اجتماعی ، رئیس شورای تحول اداری وزارت تعاون کار وامور اجتماعی کشور ، معاون حقوقی وامور مجلس کمیته امداد کشور ، بازرس قضائی سازمان بازرسی کل کشور ،معاون دادستانی استان ، رئیس ستاد حفاظت وپیشگیری از جرم دادگستری و.... تنها بخشی از مجموعه عناوین وسمت های این چهره خستگی ناپذیر وموجه کرمانی است .
هرچند که دربین ،جمع پرشماری از جوانان ،خانواده های شهدا،ایثارگران، کسبه،فرهنگیان و نیزطیف های کثیری از اهالی فرهنگ وفعالان هیئت های مذهبی گرفته تامدیران عالی ونمایندگان استان و روحانیون و اقشار گوناگونی که پای ثابت مجالس معنوی نوحه خوانی او هستند، بعنوان خادم بی ریا وثابت دستگاه خدمتگزاری اهل بیت و معصومین علیهم السلام شناخته شده تراست.
مجید دوستعلی که سالهاخدمت بی حاشیه و در سایه را برگزیده ،در حاشیه مراسمات دهه محرم با تمام مشغله ای که داشت بادقت تمام پاسخگوی سوالاتی شدکه این گفتگویی جذاب را رقم زد.
با ما را همراه باشید.
جناب دکتر شاید این سوال که خودتان رامعرفی کنید،علاوه براینکه زیادی کلیشه ای شده،درمورد مجیددوستعلی که در استانِ خودش ودر عالی ترین سطوح کشور شناخته شده می باشد،اصلاً درست نباشد.
پس گراجازه بدهید اولین سوال را اینگونه مطرح کنم.
درحال حاضرکجا ودر چه سمتی مشغول هستید؟
سلام به شما
وبه همه دل های پاکی که در این ایام عزای حسینی از چشمه معرفت عاشورا وکربلا جان خود را سیراب کردند
بنده کوچک وحقیر ودعاگوی شما
برحسب توفیق الهی برای خدمت به محرومین ونیازمندان فعلادبیر هیات امنا کمیته امداد امام خمینی" ره" هستم
هیات امنا در کمیته امداد تعداد ۵ ویا هفت نفرند که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی "دامة برکاته" منصوب شده ووظیفه تصویب برنامه های امداد و نظارت بر آن را به عهده دارد.
فعلا از برکت این خدمتگزاری بهره مندم وخدا را براین توفیق شاکرم.
با۵۴سال سن هنوز تا یک دهه جوان وکارآمد محسوب می شوید، والبته بامجموعه ای از تجارب ارزشمند .چون در سنین نسبتاً پایینی دربالاترین سطح کشور، یعنی دبیری هیئت دولت و مشاور رئیس جمهور انجام وظیفه نمودید.نگاه خودتان به جوانگرایی در دوره جدید استقرار دولت چگونه است؟
باید بگویم ،حسب فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی "دامة برکاته"توصیه معظم له استفاده از ظرفیت جوانان در مدیریت های نظام جمهوری اسلامی است.
البته این امر نباید مراکز تصمیم گیری واجرایی را از تجربه افراد مجرب محروم نماید.
این اشتباه هم نباید خود را نشان دهد که ما فقط جوانی وپیری را در سن وسال بدانیم ولا غیر. گرچه سن وسال هم یک ملاک است.
حضرت آقا در همین رابطه نکته ای قریب به این مضمون فرمودند که اگر سردار سلیمانی ده سال دیگر هم زنده بودند در همین مسند فرماندهی نیرو قدس از او استفاده میکردم.
با اینکه سردار حدود شصت سال سن داشتند.
گاهی اوقات فردی سن بالایی دارد اما فکر جوانی داشته وبه قول حضرت آقا جوانان را قبول دارد.
وگاهی اوقات یک نفر از نظر سن جوان است اما فکر جوان ندارد.
در داشتن تجربه هم همینطور است گاهی اوقات یک نفر در سن جوانی دارای تجارب ذیقمتی است در حالیکه یک نفر در سن میانسالی وبزرگسالی فاقد تجربه موثر می باشد.
پس این امر مطلق نیست وباید به صورت موردی ارزیابی گردد.
طبعا در دولت حدید هم باید به دو سرمایه "جوانی وتجربه" به همین مفهومی که بیان شد،در انتصاب مدیران ارشد،میانی واجرایی
توجه و عنایت شود.
انشاءالله
حال باتوجه به همین موضوع، مجید دوستعلی که باکمتر از۳۹سال سن در قامت دبیرهیئت دولت و مشاوررئیس جمهور هم حضورداشت ،از سوی دیگر خیل عظیمی از جوانان پرشور و انقلابی شهرو استان را درکنارخوددارد، اکنون نگاه رئیس جمهور جدید در بحث جوانگرایی را کافی وقابل قبول می داند؟
زمانیکه مسئولیت دبیری دولت به عهده ام قرار گرفت چهل سال داشتم
از اول فعالیت های فرهنگی واجتماعی و مذهبی اعتقاد به ظرفیت وتوان جوانان داشته ام وامروز هم این باور را دارم
به نظرم در حد مطلوبی حضرت آیت الله رئیسی کابینه خود را از جوان وتجربه متشکل کرده است.
البته در هر کاری ایراد واشکالاتی وجود دارد ولی در کلیت ,مطلوب ارزیابی میشود.
کلا باتوجه به دودهه خدمت دربالاترین سطوح اجرائی و قضائی وپارلمانی،شرایط حاکم برکشور و امکان موفقیت دولت جدید را تاچه حد، و بطور خاص وابسته به چه اقدامات و تفکراتی می دانید؟
اولین شرط موفقیت در هر کاری اخلاص وکار برای خداست که برکت ان را زیاد میکند.
وبعداز آن همت وتلاش بی وقفه وهماهنگ وکارشناسانه همراه با تعقل وتفکر به دور از افراط وتفریط ،
به اضافه استفاده از توان ونیروهای توانمند ومخلص وجهادی وانقلابی،
به علاوه برنامه ریزی کوتاه مدت،میان مدت ودراز مدت بعد از شناخت واحصاء مشکلات ومسائل کشور.
البته جدیت در عنایت وعمل به رهنمودهای مقام معظم رهبری "دامة برکاته"به عنوان ولی فقیه وشخصیتی که سردار سلیمانی از ایشان به عنوان حکیم یاد فرمودند
اگر این موارد را هر مسئولی در کار خود مد نظر قرار دهدحتما در کار خود موفق استانشاءالله
از موطن و زادگاه خودتان استان کرمان چه میزان اطلاع دارید؟ آیا شاخصهای بسیارپائینِ توسعه ، بودجه ، جذب سرمایه گذار ، اشتغال و دیگرشاخصهای کرمان را رصد می کنید؟
حب الوطن من الایمان
هر فرد وانسانی به وطن خودش علاقه دارد ووابسته است که این حقیر هم از این امر مستثنی نیستم.
طی دوران حضورم در تهران ارتباط خودم با کرمان را حفظ کرده ودر مسئولیت هایی هم که در تهران داشتم اگر کاری برای کرمان از دستم برآمده دریغ نکردم.
یکی از معاونان احمدی نژاد به وی گفت نمیدانیم ایشان (دوستعلی) دبیر دولت است یانماینده کرمان دردولت؟
خاطره ای یادم آمد موقعی که دبیر هیات دولت بودم،یک موردی را از طریق معاون محترم رییس جمهور ورییس سازمان مدیریت وبرنامه ریزی وقت برای پایه بودجه کرمان پیگیری می کردم آنقدر پیگیر بودم که ایشان در جلسه دولت خطاب به رییس جمهور گفتند:من نمیدانم ایشان دبیر دولت است یا نماینده کرمان در هیات دولت.
یادم است با استاندار وقت کرمان هماهنگی کردم وجلسه ای را در تهران تدارک دیده وتمام کرمانی هایی که از وزیرتا سطح معاون وزیر
در دولت مسئولیت داشتند را دعوت کرده وبا حضور استاندار وقت مشکلات کرمان مطرح میشد وهر کدام از افراد حاضر به توان واستعدادی که در حوزه های اجرایی خود ونفوذ واعتباری که در دستگاههای اجرایی داشتند موضوعات ومشکلات مطروحه را پیگیری وحل می کردند.
استاندار وقت از این حرکت بسیار راضی بود واعلام کرد که سرعت پیگیری ها وبه نتیجه رسیدن آن خیلی سریعتر شده است.
وموارد عدیده دیگری که بیانشان لازم نیست.
شاخص های توسعه وپیشرفت ومحرومیت کرمان هم برشی از کل کشور است که قطعا شایسته مردم ایران وکرمان نیست.
قطعا استان کرمان از توان واستعداد های انسانی واقتصادی مناسبی برخوردار است وحتما میتواند بهتر از این باشد و مردم از مواهب آن بهره مند شوند
آیا این شاخصهارا در شأن وحق این استان می دانید؟و انتظار دارید چه اقدامات و برنامه هایی می بایست اجرا و محقق میشد تا شاخصها درتراز و اندازه استان ارتقا پیداکنند؟
مشکلات موجود در کشور با وجود ظرفیت های فراوانی که وجود دارد در شان ملت ما نیست ومردم کرمان هم جزیی از جمعیت کشورند. وقطعادر شان ایشان نمی باشد
امروز مسئله معیشت،مسکن و اشتغال به عنوان معضلاتی که به شدت خودنمایی میکند به علاوه بیماری کرونا ولزوم مبازره با آن به عنوان یک کار ضروری وفوری باید مورد توجه قرار گیرد.
بدون تردید اگر مدیرانی با روحیه جهادی وانقلابی در مسند امور قرار گیرند حرکت جدی که برای رفع این مشکلات شروع شده با قوت پیگیری وشتاب می یابد.
البته این به این معنا نیست که انتظارداریم مشکلات موجود یک شبه حل وفصل شود. آنچه مهم است حرکت جدی به سوی حل آن از سوی مسئولین است که این همت وتلاش را مردم درک وهمراهی می کنند.
یادتان هست در جریان حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی حضرت آقا قریب به ابن مضمون فرمودند که تیم ملی ایران در جام جهانی شکست خورد ولی مردم با گرمی از ایشان استقبال کردند چرا؟ چون مردم احساس کردند ملی پوشان تمام توان خود را به میدان آوردند.
کم کاری نکردند همت کردند، گرچه نتیجه ای به دست نیاوردند ولی باز مردم استقبال کردند.
مردم اگر احساس کنند که مسئولین با تمام توان وهمت کار وتلاش میکنند ودر کنار مردم هستند حتی اگر مشکلی هم داشته باشند تحمل می کنند وهمکاری خواهند نمود.
آنچه مردم را رنج میدهد عدم درک مسئولین نسبت به مشکلات آنهاست. وقتی که با وجود این مشکلات عدیده مسئولین اعم از رئیس ووزیر واستاندار وفرماندار ومدیر کل و.... آن ها رادرک نکرده ودر کنارشان نباشند،بطور مثال یک شبه بنزین گران میشودو کلی برای مردم مشکل به وجود می اید آقایی که مسئول است وحوایگو با خنده اعلام کند من هم صبح جمعه از گرانی بهزین خبردارشدم، این شیوه برخورد،بیش از مشکلات موجود مردم را اذیت می کند .
یا مردم در بیماری کرونا با ده ها مشکل از دارو ودرمان و.....دست وپنجه نرم میکنند و کسیکه به عنوان مسئول باید مرهم دردهای مردم باشد از اتاق خود خارج نشود
وبا ویدئو کنفرانس با مردم حرف بزند وپروژه افتتاح کند این یعنی بی توجهی به مردم .
یعنی جان خود را از مردم با ارزش تر دانستن.
این یعنی مدیریت اشرافی وبه دور ازمردم.
در این صورت طاقت وتوان وهمراهی جامعه از دست میرود وروحیه بی اعتمادی حاکم میشود واز این روزنه دشمن هم سوء استفاده خود را انجام خواهد داد.
خیلی وقت ها شنیدن درد دل مردم از سوی مسئولین حتی اگر مشکلشان هم حل نشود موجب آرامش واعتماد خواهد شد .
واین را بنده حقیر بارها تجربه کردم که ارباب رجوع عصبانی وقتی حرفش شنیده شده و توجیه شده حتی اگرخواسته او هم برآورده نشده باز آرامش پیدا میکند و می گوید
همینکه حرفم را شنیدید ممنونم.
این ضعف وعقب ماندگی،ومشکلات وکاستی هایی که طی دو دهه استان ومردم را در شرایط نامطلوب کنونی قرار داده بیشترمتوجه کم کاری یاکم توجهی، یاخطای راهبردی دولتهانسبت به استان می دانید؟ یا مسئولان استان؟
واگر هردو را مقصر یا کم کار میدانید، سهم کدامیک بیشتر است؟
اینکه چه کسی در پیش آمد این مشکلات مقصر است وسهم هر یک چقدر است در وضع فعلی مهم نیست مهم این است مسئولینی که در دولت سیزدهم مسئولیت قبول میکنند با روحیه جهادی وانقلابی برای رفع این مشکلات قدم بردارند.
حال باتوجه به پاسخ سوال قبل چه کسانی، چه گروههایی ویا چه نهادهایی مسبب اصلی عقب نگاه داشته شدن استان شدند؟
و آیا از دولت جدید چه در پایتخت وچه در مرکز استان واستانداری، این امیدمی رود که بتوانند یاحداقل بخواهنداین عقب ماندگی را باور نموده و سعی در رفع آن داشته باشند؟
چنانچه در جواب سوال قبل هم عرض شد در وضعیت فعلی بدون اینکه دنبال مقصر بگردیم باید با استفاده از همه ظرفیت ها دنبال حل مشکلات وخدمت به مردم بود گرچه وبایدبا کسانیکه با سوء مدیریت،وابسته کردن حل مشکلات کشور به خارج از مرزها،امید واهی به دشمن،کم کاری وتر ک فعل هاو.... مسبب این وضعیت شدند در زمان خودش برخورد نمود.
حال که به این قسمت رسیدیم اگر اجازه بدهید به بحث مدیریت آتی استان بپردازیم.
اسامی ، تصاویر و سوابق تنی چند از شخصیت های خوشنام وبرجسته ی کشوریِ استان از جمله جنابعالی بعنوان مناسب ترین گزینه های استانداری منتشر وبه قولی بحث آن داغ شد.
مشخص بود این امر بدون اطلاع شما و البته براساس یک سری بررسی های حساب شده از سوی دلسوزان وکارشناسان و اقشار مختلف استان، وتکلیفی که برای معرفی اصلح بردوش آنهابود صورت گرفت.
اماجنابعالی این مسئله را رد کرده و چندان روی خوشی به این اتفاق نشان ندادید.دلیل این واکنش شما چیست؟
خلاصه عرض کنم پذیرفتن مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی کاری سخت وطاقت فرساست وهم در دنیا واز همه مهم تر در آخرت جوابگویی سختی دارد .
وتا تکلیفی بر دوش انسان بار نشده و نیفتد نباید زیر بار آن رفت.
یعنی بااینکه طیفهای دعوت کننده از شما بسیار پرتعداد ،وسیع، دلسوز، نخبه و آگاه هستند، واقعاً اگر قرار براین باشد که در کرمان خدمت کنید ،پذیرا نخواهیدبود؟
اگر جنبه تکلیفی پیدا کندمسئله فرق میکند. مثل حضور در میدان جنگ وجهاد است که هیچکس از تیر وترکش ومجروحیت و... در وهله اول خوشش نمی آید ولی در دار و مدار انجام تکلیف، انسان همه آنها را با شوق وذوق به جان میخرد وانجام وظیفه میکند وپاداش آن را هم از خدا میخواهد انشاءالله
فرض را براین می گیریم که چنین امری اتفاق افتاد و مجید دوستعلی پایتخت را با همه مَناصب وشرایط وامکانات مطلوب برای خدمتی بی دغدغه رها کرده و خدمت در یکی از سخت ترین مقاطع کنونی استانِ زادگاهش را پذیراشود,مهمترین چالشهای پیش روی او را می توانید از هم اکنون فهرست کنید؟
هر مسئولی در هر رده ای ودر راستای انجام تکلیف با توکل بر خدا واستعانت از او انشاءالله میتواند مشکلات وچالش ها را حل کند.
فهرست کردن آن دردی را دوا نمی کند . مهم حل آن است.
سوال سخت تر اینکه افراد و گروه ها و دسته جات، پدرخوانده ها و مافیایی که طی چندسال اخیر به راحتی مهار کرمان را ومهار پیشرفت ومدیریت آن را در دست گرفته مسئولان استان را واداربه حرکت در منظومه ای که آنها تعیین می کنند نموده اند، می شناسید؟ راهکاری عملی برای خلاصی کرمان ومردم وجوانان آن از انسداد در زنجیره ی بسته ومحدود آنها مدنظردارید؟
امروز سکانداری اجرایی کشور به دست شخصیتی است که مورد اعتماد امت وامام امت است.
در قالب دولت مردمی وبا رویکرد خدمت به مردم
هر مسئولی اعم از کشوری واستانی و....بایست با در نظر گرفتن وعده ها وگرایش های رییس جمهور محترم در راستای خدمت به مردم وحل مشکلات ایشان قدم بردارد واز همه ظرفیت هایی که این رویه ومنش را قبول دارند به نحو مناسب ومطلوب استفاده کند.
امروز آقا بالاسر یک مسئول بعد از خداوند کریم ،مردمند .مخصوصا قشر محروم که ولی نعمتان همه ما هستند.
وباتشکر از این صبر وحوصله و اشاره به موضوعاتی تا بدین حد مهم،اگر درپایان صحبت یاتوصیه خاصی دارید،هرچه دل تنگ شما بگوید
هیچ سرمایه ای برای انسان در انجام کار و وظیفه به اندازه اخلاص وبرای خدا کار کردن نیست کار برای خدا اگر کم هم باشد برکت دارد ولی کار غیر خدایی زیادش هم بی برکت است
دعا کنید همه ما در مسیر خدا باشیم وجهاد وتلاش برای اوکه
الذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا
اگر تلاش و کوشش برای خدا بود حتما پروردگار متعال گشایش در کار ایجاد کرده وراه های متعددی را پیش روی انسان باز میکند.
آرزوی خاضعانه ومتضرعانه دارم که عاقبت همه ما ختم به خیر باشد. وهر آنچه صلاح و مصلحت خدای متعال است برای مردم ما رقم بخورد
انشاءالله